Säkerhet är viktigt det

Min systerson har precis nyss fått ett nytt jobb, som liftkransförare tror jag det var. Han har ett tag varit utan jobb, men så kom denna chansen. Dock fick han innan han började gå en liftutbildning. En sådan utbildning är ett måste, för att få arbeta med liftar av olika slag. Det har med risker att göra och att man ska veta hur man förebygger dem och sånt. Det är bra att arbeten med såna saker tas på allvar och att man ser till att utbilda sin personal så att de gör rätt!

Tänka säkert hemma

Nu har man inte direkt liftar hemma, men det finns andra saker man kan göra, som är lite farligare än andra. En granne till mig höll på med sitt tak, för ett tag sedan. Han tänkte inte på säkerheten och ramlade ner. Som tur var så bröt han bara benet. Han kunde dock dött om han hade haft otur. Så det gäller ju att tänka säkert och ha på sig skyddsutrustning eller en sån säkerhetslina. 

Ta hjälp om man inte kan själv

Jag klättrar inte gärna upp nånstans, och häromsistens valde en av mina katter att ta sig uppför ett träd ute. Han kom inte ner igen! Han valde att sitta väldigt otillgängligt, så det gick inte att nå honom. Inte ens en stege hade hjälpt. Då fick brandkåren rycka ut och använda en av sina liftar. Så det var ju bra att de kunde hjälpa mig att få ner honom!

7 Jun 2018