GPS-halsband för katt

Något som kan vara värt att satsa på för dig som har en utekatt, det är ett GPS-halsband för katt. Husdjursrevyn testar GPSer så kolla gärna där före du köper ett.  Detta halsband är särskilt bra för de katter som ofta ger sig ut på äventyr. Du kan då kontrollera var din katt är i realtid, eller se deras platshistorik på kartan. Ta reda på om din katt stannar i närheten, tillbringar det mesta av sin tid med att gömma sig eller sova, besöka en vänlig granne eller jaga.

Många fördelar med ett GPS halsband till din katt

Att kunna ha koll på din kära katt var han eller hon än är, det inte så lätt om de är ute mycket. Men med ett GPS halsband kan du det! Skulle katten springa bort och inte komma hem så kan du enkelt se var den är. Sedan ger det även en ökad trygghet i att du kan ha koll på din katt när den är ute. 

En del mer avancerade halsband kan även ha andra smarta funktioner. Dessa kan då mäta kattens aktivitetsnivå och rörelsemönster. Det kan vara användbart för att övervaka kattens hälsa och se till att den får tillräckligt med motion.

Det finns även halsband där du kan ställa in så kallade säkra zoner. Om katten lämnar den angivna zonen får du en varning på din telefon. 

Vill du jämföra olika halsband, så har som sagt Husdjursrevyn testat flera av dem och skrivit om dem.

25 Jul 2023