4 anledningar till att du bör ha färska blommor hemma

Blommor är fantastiska, eller hur? De är en fantastisk present, är naturliga och vackra och får människor att le. Men det finns mycket mer dessa naturunderverk kan göra för dig och ditt hem, så vi kommer att ge dig fyra bra anledningar till varför du bör ha färska blommor i ditt hus.  

Blommor renar luften

Det säger sig självt att blommor förbättrar lukten i ett rum, men visste du att vissa blommande växter faktiskt kan filtrera och rena luften i rummet också?

Fredsliljor, gerberor och bromelier kan enligt studier hjälpa till att avlägsna skadliga gifter från luften och kan till och med förbättra nattens vila, eftersom de avger stora mängder syre. Så det är inte bara det att de ser fräscha ut, de fräschar faktiskt upp luften också! Utöver det hjälper de blommor som människor ofta väljer för sina dofter, såsom rosor, också till att förbättra människors humör och upprätthålla en avslappnad atmosfär tack vare deras aromaterapeutiska krafter. En annan typ av rosor hittar du förresten på www.blossomia.se

Blommor lyser upp ett rum och ditt humör med!

Det är ingen överdrift att säga att lite färg kan räcka långt. Att placera blommor runt i ett rum där du kan se dem har till och med förmågan att göra ditt humör bättre och även hjälpa dig att få bättre kontakt med andra människor.

Blommor kan komplettera din inredning

Det fina med blommor är att de finns i alla former, storlekar och färger. De är det perfekta sättet att komplettera din nya inredningsdetaljer.

Blommor får dig att må  bättre

Vi vet alla att blommor till en sjuk släkting har en positiv psykologisk effekt. Men visste du att det också fanns fysiologiska effekter? Enligt en studie så kan blommor till och med sänka blodtrycket, minska smärta och ångest samt hjälpa mot trötthet.

22 Nov 2022