Smarta energisparartips

Att spara på elen har nog aldrig varit så viktigt som nu! Sista månaden så har elpriset gått upp en hel del! Det finns en massa sätt att spara på elen hemma. Du kan med fördel ta hem en elektriker Danderyd för att se över dina elinstallationer om du vill. Sedan finns det en massa annat du kan göra på egen hand. 

Bra sätt att spara in på el

Ett riktigt bra sätt att spara in el på, det är att byta alla lampor till LED. Även om de är dyra i inköp, så drar de mindre el, samt har en riktigt lång livstid! Ett annat sätt att spara el på, det ärr att låta bli att bada och bara duscha. För en normalperson så kostar det ungefär 500 kronor per år att duscha varje dag. Att bada lika ofta kostar motsvarande 1500 kronor per år. 

Du kan också spara in el på att byta temperatur på kyl och frys. I kylen rekommenderas +5 grader och i frysen -18 grader. Varje extra grad kallare ökar energianvändningen med cirka 5 %. 

Se upp med dina apparater hemma med och låt dem inte stå i så kallat stand-by läge, då de tjuvdrar ström. Stäng av alla helt!

Andra sätt att spara in på el är att byta ut gamla elprodukter samt kanske byta fönster, där det gärna läcker ut värme. Du kan även spara in pengar på att sänka din inomhustemperatur.

1 Jan 2022