Så blir du av med alla katthår

Alla som har katt, eller hund med för den delen, vet hur irriterande det ibland kan vara att det är katthår eller hundhår lite varstans i bostaden. Hår fastnar ju gärna i annat damm och smuts, så för att få bort det är det bra att först ha ett välstädat hem. Det kan man få via www.stadcompaniet.se. Att dammsuga upp håren är inte alltid det lättaste, de fastnar gärna på vissa ytor och sitter kvar. Men det finns en del knep att ta till!

Smart knep för soffan

För att få bort hår från soffan så kan du ta en gummihandske. Sätt på dig den, och dra samman allt hår. Gummit gör att håret följer med och klumpar ihop sig. Det fungerar lika bra med en torr tvättsvamp, som du drar över soffan på samma sätt.

Använd bakpulver innan dammsugning

Bakpulver är ett beprövat medel för en mängd husmorsknep och kan användas till mycket, även katthår! För att kunna dammsuga upp håren från en matta, strö först över bakpulver. Pulvret lägger sig på håren och täcker över fibrerna, vilket gör att håret lossar lättare. 

Andra bra tips

Andra sätt att få upp hår från djuren är att använda en fönsterskrapa, den går att använda på alla sorters underlag och drar med håren på bra sätt. Även tejp eller klädrulle är bra att använda för att få bort hår på den yta du vill ha hårfri. 

16 Jun 2020