Nu är det dags för nya fönster

Mina katter, de älskar att sitta vid fönstret och titta ut. Det är så mycket spännande som händer där utanför. Det är fåglar som flyger, folk som går förbi, och andra katter som kikar in. Nu sist såg jag dock att mina fönster börjar bli allt bra slitna. Så det är nog läge att fundera på om man ska byta ut sina fönster. Byta fönster är inget jag gjort innan, men har sett byggprogram på tv där de gjort det. Men då har det ju i och för sig varit snickare som gjort själva fönsterbytet. 

Hur ska man gå tillväga?

Först och främst så bör man väl köpa nya fönster. Annars är det svårt att byta fönster. Då gäller det att hitta fönster som passar, dels i mått men även till utseende. Sedan så finns det ju massor av olika sorters fönster man kan välja mellan. Det är underhållsfria fönster, självputsande fönster, inbrottsäkra fönster och så vidare. Så det gäller nog att sätta sig in i vad de olika fönstrena har för egenskaper. Sedan köpa dem. Efter det, så är det ju fönsterbyte som gäller. Då måste man ta ur de gamla för att sedan sätta in de nya.

Anlitar nog hantverkare

Ju mer jag tänker på detta med att byta fönster, så ska jag nog ändå anlita en hantverkare att göra det åt mig. Jag har ju ganska många fönster i mitt hus, så för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt så är det bra att ett proffs gör det!

17 Mar 2018