Att skaffa katt som husdjur

Det finns ett sällskapsdjur i vart tredje hushåll. I vart fjärde svenskt hushåll (26 procent) finns en hund eller en katt. Det finns en hund i drygt vart tionde hushåll och en katt i nästan vart femte. Det allra vanligaste sällskapsdjuret är katten och som god tvåa kommer hunden. Det och mycket annat visar Statistiska centralbyråns undersökning. Källa: Agria.se

En katt kan precis som en hund bli en nära vän för dig och din familj för många år framöver. En fördel med katter är att de klarar sig ensamma när du är på jobbet och inte behöver kommer ut och rastas flera gånger om dagen så som en hund måste. Dock är det ett stort ansvar även att äga en katt! Även en katt måste du ha både tid och ork för!
Innan du köper katt, oavsett om det är en raskatt eller en bondkatt, se till att få titta på kattungen innan du bestämmer dig. Se till att kattungarna har ren päls och att ögon och öron ser bra ut. En kattunge får tidigast tas hem vid 12 veckors ålder. Det finns inga krav på försäkring på katt, men det är bra att ta en, om din katt blir sjuk, för att slippa allt för dyr veterinärvård. 

5 Aug 2016